אומנויות לחימה – חתיכת היסטוריה

אז מאיפה הגיעו אלינו אומנויות הלחימה? כדי להבין את זה נצטרך לחזור אחורה בזמן עד שניעצר בשנת 2,600 לפנה"ס, שם נוכל למצוא רמזים להתפתחות הלחימה, כמו היאבקות ואגרוף. המקור לאומנויות הלחימה כפי שאנו מכירים כיום הוא ככל הנראה בסין, בנוסף, נמצאו רמזים תרבותיים עתיקים לאומנויות הלחימה גם ביפן, בפיליפינים ובהודו.

איך להביא את הגוף לשליטה מקסימאלית?

כבר לפני מאות שנים, במזרח הרחוק, הבינו את הערך האמיתי של אומנויות הלחימה. האומנויות הללו אמנם אמורות ללמד את המתאמן בהן כיצד להילחם בקרב ולהגן על עצמו, אך הן בעלות יתרונות נוספים כמו חיזוק הגוף, שיפור סבולת לב ריאה, עלייה במסת שריר ושריפת קלוריות.

מה הכי פופולארי היום?

למרות שאם נחזור להיסטוריה נוכל למנות עשרות ואפילו מאות סוגים של אומנויות לחימה, כיום השתרשו רק כמה אומנויות לחימה מובהקות, כל אחת מהן ייחודית במהותה ובעלת היסטוריה תרבותית שונה, למשל:

  • ג'ו ג'יטסו – אומנות לחימה יפנית, הנחשבת לאחת מאומנויות הלחימה העתיקות ביותר, שכן, התגלו עדויות שהסמוראים התאמנו בג'ו ג'יטסו בכדי לשפר את יכולת הלחימה שלהם. אומנות זו היוותה את ההשראה והמקור לפיתוח אומנויות לחימה אחרות, כגון: ג'ודו, אייקידו קרב מגע ועוד.
  • קראטה – אחת מהאמנויות הלחימה היפניות המוכרות ביותר בעולם. בקראטה נוהגים ללבוש חליפת לחימה מסורתית. ישנם סגנונות קראטה רבים, אשר שונים במקצת אחד מהשני, אולם המשותף לכולם זה שאין שימוש בכלי נשק אלא רק באגרופים ובעיטות של הגוף.
  • ג'ודו – אומנות לחימה שהתפתחה בסוף המאה ה-19, ע"י ג'יגורו קאנו- מאסטר בג'ו ג'יטסו. אשר ניסה ליצור אמנות לחימה ידידותית יותר. בג'ודו מתאמנים על הטלת היריב וריתוקו לקרקע. הג'ודו זכה לפרסום עולמי כאשר נכנס למשחקים האולימפיים בשנת 1964 בטוקיו. ספורטאים אולימפיים בענף הג'ודו בארץ כגון, יעל ארד, אריק זאבי ואחרים, הפכו את הג'ודו לספורט פופולארי בארץ.
  • אייקידו – אומנות לחימה יפנית חדשה יחסית, שאימצה תנועות וטכניקות מהג'ו ג'יטסו. האייקידו משלבת את הלחימה יחד עם תורה פילוסופית ודרך חיים. הטכניקה באייקידו מבוססת על תנועות מעגליות וניצול כוחו של היריב לביצוע התרגיל.
  • קונג פו – אומנות לחימה סינית, המשמשת בעצם כשם כולל למספר אמנויות לחימה שונות. לקונג פו שורשים עתיקים מאד והיא מקשורה לפילוסופיה הבודהיסטית. כיום הקונג פו מכיל בתוכו סגנונות לחימה שונים, אשר ביניהם גם סגנונות תחרותיים-ספורטיביים.
  • בנוסף ניתן למצוא בקשת אומנויות הלחימה גם קרב מגע, קפוארה, אגרוף תאילנדי, טאיקוונדו ועוד, כאשר לכל אומנות לחימה הקסם והטכניקה שלה.

חווית אימון לגוף ולנפש

לא משנה באיזו אומנות לחימה מדובר, מדובר בטכניקה גופנית המהווה אומנות אמיתית לכל דבר. גם באומנויות לחימה אנו מלמדים את הגוף שלנו כיצד לבטא את עצמו, אך מוסיפים גם שני כלים פרקטיים: חיזוק הגוף ולימוד יכולת הגנה מפני סכנה. בתהליך האימון אנו נלמד שליטה עצמית בגוף, חיזוק מרכיבי הכושר הגופני, שיפור תחושת המסוגלות והביטחון העצמי.

טאקוונדו

טאקוונדו

אומנות לחימה קוריאנית, מוכרת בזכות טכניקת הבעיטות שלה

קפואירה

אומנות לחימה ברזילאית, מאופיינת באלמנטים אקרובטיים

 

קונג פו

שם הכולל מגוון אומנויות לחימה סיניות, הקיימות אלפי שנים

 

איגרוף

שיטת לחימה ספורטיבית, שבה נלחמים בעזרת האגרופים

 

איגרוף תאילנדי

אומנות לחימה תאילנדית, מוכרת בזכות קרבות הזירה העוצמתיים שלה

 

אייקידו

אומנות לחימה יפנית, כוללת הטלות, בריחים ושימוש בכוחו של היריב

קראטה

אומנות לחימה יפנית, אשר מקורה באי אוקינאווה

 

MMA

ענף ספורטיבי שבו מותר השימוש במגוון רחב של שיטות לחימה

 

קרב מגע

שיטת הלחימה הרשמית של צה"ל, מאופיינת בטכניקה פשוטה ויעילה

ג'ודו

אומנות לחימה יפנית, מוכרת בעולם כחלק מהמשחקים האולימפיים

אומנויות הלחימה מאפשרות לכם לבטא את עצמכם, לקבל ביטחון עצמי וכמובן לדעת להגן על עצמכם טוב יותר.

מחכה לכם באימון!